Old Amsterdam bekroond met prijzen van het International Taste Institute

Old Amsterdam is in de prijzen gevallen bij de Superior Taste Award van het International Taste Institute. De Superior Taste Award is een certificering die wordt toegekend aan voedsel- en drankproducten die worden geëvalueerd door een prestigieuze vakjury. Old Amsterdam heeft kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel staan en dit is erkend door de jury in de vorm van diverse topclassificaties. Extra bijzonder is het predicaat van de Crystal Taste Award, een benoeming voor buitengewone klasse die de Old Amsterdam 48+ kaas de komende drie jaar met trots mag dragen.

Het International Taste Institute, gevestigd in Brussel, bekroont jaarlijks producten die weten te verbluffen op het vlak van smaak en kwaliteit. Het werkt met een sterrensysteem en een internationale vakjury van meer dan 200 gerenommeerde chefs en sommeliers, die deelnemende producten beoordelen door blind te proeven. Producten worden beoordeeld op basis van uiterlijk, geur, smaak, textuur en algemene indruk. Het gemiddelde van de scores kunnen leiden tot drie topclassificaties: drie sterren voor buitengewone producten, twee sterren voor uitstekende producten of één ster voor merkwaardige producten.

Drie keer op rij een buitengewone prestatie
De eervolle benoeming van drie sterren werd voor de derde keer op rij gegeven aan Old Amsterdam 48+ kaas, wat heeft geleid tot een Crystal Taste Award. Old Amsterdam 48+ is een karakteristieke en smaakvolle oude kaas, die hartig en lichtzoet van smaak is. De kaas is rijk aan rijpingskristallen en toch snijdbaar. De eervolle benoeming is een erkenning van de heerlijke smaak, en ook van het vakmanschap van Old Amsterdam.

“We zijn zeer vereerd met de benoeming van de bijzondere Crystal Taste Award voor onze Old Amsterdam 48+ kaas,” vertelt Floor Hesselmans, Marketing & Operational Director van Westland Kaas. “De culinaire fijnproevers van het International Taste Institute weten waar ze het over hebben, en hebben voor de derde keer op rij deze kaas een buitengewone beoordeling gegeven. Een teken van exceptionele kwaliteit, waar we trots op zijn! Ook onze andere kazen hebben prachtige beoordelingen ontvangen. Dit is een fantastisch compliment voor onze gepassioneerde kaasmakers die met veel toewijding en passie aan onze ambachtelijke kazen hebben gewerkt.”

Old Amsterdam in de prijzen
Alle prijzen die de kazen van Old Amsterdam zijn toebedeeld op een rijtje:

Old Amsterdam 48+: 3 sterren (drie jaar op rij)
Old Amsterdam 35+: 2 sterren
Old Amsterdam Pikant & Cremig (verkrijgbaar in Duitsland): 2 sterren
Old Amsterdam Belegen: 2 sterren
Old Amsterdam Jung & Mild (verkrijgbaar in Duitsland): 2 sterren
Old Amsterdam Crème: 2 sterren
Old Amsterdam Tasty Grill: 2 sterren

Shopping Cart
Scroll to Top